Oplossingen

KD04

Meet & regelsysteem

Wat zit er in welke opslagtank en vooral in welke hoeveelheid? 
Wat is de pH waarde of de temperatuur?

Belangrijke vragen waar u direct een antwoord op kunt krijgen.

Het KD04 meet & regelsysteem is een geavanceerd en nauwkeurig systeem om onder andere tankinhoud, pH waarden en temperatuur te meten. De KD04 is toepasbaar voor alle vloeistoffen, vaste stoffen en gassen.

Het waTch LCS Web Management systeem: volledige web-based applicatie. Vanuit iedere werkplek waar ook ter wereld kunt u uitgebreid de voorraden monitoren, tankstanden waarnemen, rapportages uitdraaien, historie bekijken, meerdere gelijktijdige gebruikers zijn mogelijk en nog veel meer. Contact maken met het LCS systeem kan via GSM, GPRS of via een TCP/IP verbinding.

Evelec

Vloeistof detector

Voornamelijk is de Evelec bedoeld om eventuele milieuschaden en/of overstromingen door een vloeistof in een vroeg stadium te detecteren.
Een perfect hulpmiddel voor het snel detecteren van een overstroming. Het is tevens mogelijk om de Evelec in dubbelwandige tanks in te bouwen.

De Evelec werkt op stand alone basis en zal ieder uur een meting verrichten ter controle van een eventuele lekkage/overstroming. Wanneer de Evelec een afwijking detecteert wordt er direct een alarm (sirene) afgegeven.

Daarnaast is de Evelec uitgerust met een potentiaal vrij contact waardoor het mogelijk wordt om bij een alarm andere apparaten te schakelen. Ook is de batterij makkelijk vervangbaar.

 

 

Sensoren

Veelzijdige oplossingen

Door de veelzijdigheid van de LCS KD04 is het mogelijk om verschillende soorten sensoren aan te sluiten. Wanneer de meetsensor een 4-20mA uitgangsignaal heeft, kan deze worden aangesloten op de LCS KD04. Hierdoor is het mogelijk om diverse metingen te verrichten,
zoals:

  • Inhoudmeting
  • Flowmeting
  • Drukmeting
  • Temperatuur
  • Zuurtegraad


Pump Controller

Pumpcontrol

Pompen aansturen

De pumpcontroller is speciaal ontwikkeld voor het afwisselend aansturen van 2 pompen. Op deze manier blijven uw pompen altijd in ''beweging'', wat weer bevordelijk is voor de levensduur van uw pompen. Deze oplossing is geschikt voor besturing met druktransmitter, ultrasoon of vlotter.

Het display geeft de actuele hoogte, ingestelde waarden en de status van de uitgangen weer.

Lekdetectie

Lekdetectie

Lekkage opsporen

 

Veel tanks en leidingen van gevaarlijke stoffen zijn dubbelwandig uitgevoerd om extra bescherming te bieden tegen lekkage. Het LCS lekdetectie systeem bewaakt deze tanks en leidingen en voorkomt dat milieugevaarlijke stoffen in de bodem terecht komen.

Er wordt gebruik gemaakt van een lichte onderdruk (vacuüm) in de tussenruimte van de dubbelwandige tanks en leidingen. Door het plaatsen van een vacuümsensor worden drukschommelingen gemeten. Als een druk oploopt dan is dat een signaal dat er "lekkage" is. Onmiddellijk volgt hierop een alarm middels een signaal op locatie of via sms of e-mail. Het lekdetectie systeem is volledig KIWA gecertificeerd volgens BRL K-910. Het LCS lekdetectie systeem is bijzonder geschikt voor explosiegevaarlijke vloeistoffen, chemicaliën, brandstoffen en andere bodembedreigende vloeistoffen.

 

 

Overvulbeveiliging

Overvulbeveiliging

Tank overstroming voorkomen

De overvulbeveiliging is een veiligheidsvoorziening op uw tankinstallatie die voorkomt dat uw installatie overvult raakt. Hiermee voorkomt u vervelende milieu-incidenten.

Door het automatische regelsysteem in de LCS-KD04 KIWA wordt bij een vulhoogte van 95% automatisch de afsluiter in de vulleiding gesloten. Het vullen kan nu worden gestopt. Na 10 seconden gaat de klep weer even open voor een periode van 2 minuten, bedoeld om de laatste resten uit de vulslang in de tank te laten lopen. Daarna sluit de klep definitief en kan er niets meer gevuld worden totdat het niveau in de tank is gedaald tot onder de 80%. Mocht op enig moment een vulhoogte van 98% worden bereikt, dan zal de afsluiter in de vulleiding automatisch definitief gesloten worden. Ook nu zal hij pas weer openen wanneer het niveau in de tank is gedaald tot onder de 80%.